Agata Felczak jest absolwentką Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej w Nysie. Ukończyła kierunek dietetyki klinicznej.
Odbyła także szkolenie z dietetyki sportowej w Akademii Mistrzostwa Sportowego, bierze udział w szkoleniach poszerzając swoją wiedzę o nowe badania i rozwiązania z zakresu dietetyki.
Swoje doświadczenie we współpracy z podopiecznymi rozpoczęła już w czasie studiów pomagając znajomym w redukcji masy ciała oraz edukując ich w zakresie zdrowego odżywiania.
Obecnie specjalizuje się w chorobach tarczycy, insulinooporności.
Współpracuje także z osobami aktywnymi fizycznie, dobierając odpowiednie żywienie pod ich predyspozycje, wykonywaną aktywność.
Specjalizuje się także w dietach wegetariańskich, bezglutenowych, bezlaktozowych, poszerza swoją wiedzę z zakresu diety ketogenicznej (pod kątem redukcji masy ciała).
Uważa, że współpraca z podopiecznym powinna zawierać zarówno wiedzę z zakresu dietetyki jak i psychologii, dlatego bardzo ważne dla niej jest odpowiednie podejście i komunikacja z osobami, które chcą podjąć z nią współpracę.
Jest ogromną fanką jedzenia, dlatego jej posiłki są zawsze smaczne, dopasowane pod preferencje żywieniowe podopiecznych.